BRUDGUMMENS FAMILJ & SLÄKT

Lisbeth Salomonsson:
Från Jukkasjärvi. Mamma till brudgummen, bor i Kiruna och jobbar som kurator.

Jan-Erik Kuoksu:
Från Kiruna/Kuoksu. Pappa till brudgummen. Kyrkoherde i Jukkasjärvi församling sedan mer än tjugo år, men även konstnär.

Anna Kuoksu:
Lillasyster till brudgummen. Sveriges yngsta kvinnliga präst, även vigselförrättare.
Åker snart till New York för att jobba som präst i utlandskyrkan.

Else-Maj Salomonsson
Moster till brudgummen. Pensionerad sjuksköterska, bosatt i Kiruna.
& Lars Vittikko
Från Keräsjoki. Bosatt i Kiruna. Tekniker på IRF i Kiruna.

Åsa Alsterdal
Kusin till brudgummen, från Karlstad, bosatt i Kiruna. Speciallärare, arbetar med förståndshandikappade på gymnasienivå.
& Eero Viitala
Lärare i Hällefors.

 

BRUDENS FAMILJ & SLÄKT

Marita Sköld:
Mamma till bruden. Utbildad förskollärare och har jobbat på dagis sedan tidernas begynnelse. Men ska på måndag satsa på sin nya karriär som textillärare. Hon har gett bruden de textila generna.

Bo Sköld:
Pappa till bruden. Även han utbildad förskollärare och jobbar på en öppen förskola där han jobbar med musik med barn. Har äntligen tagit upp sin passion att spela i band och gör succé på Kristinehamns scener.

Petter Sköld:
Lillebror nr 1 till bruden. Utbildad 3D artist, vilket innebär att han jobbar med att göra grafiken i dator och tv-spel. Har just nu praktik på Grin ett spelföretag som ligger i Stockholm.

Albin Sköld:
Lillebror nr 2 till bruden. Ska börja tvåan på den estetiska programmet på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. En egenlärd jävel på trummor.

Gunvor Larsson:
Mormor till bruden. Är pensionär efter att ha jobbat med rehabilitering inom psyk och äldrevården. Har gett min mor sina textila gener som sedan förts vidare till bruden.

Henry Larsson:
Morfar till bruden. Arbetade som lokförare, men är numera pensionär. Brudens privata dagpappa när hon började skolan som liten sjuåring. Har under sin lokförartid arbetat med att köra malmtåg mellan Kiruna och Narvik.

Björn-Erik Larsson:
Även kallad "Björna", brudens galna morbror. Bruden minns fortfarande med skräck på när morbrodern kittlade henne nästan till döds. Jobbar inom psyk i Karlskoga.

Cassandra Larsson:
Brudens kusin, Björnas dotter. Ska till hösten flytta till Uppsala där hon ska börja gymnasiet, samhäll med juridik inriktning..

Erik Larsson:
Brudens kusin, Björnas son. Ska börja åttan på Stenstalidsskolan i Kristinehamn.

Lena Berggren:
Brudens faster, alltså syster till brudens far. Jobbar med bl.a. lönefrågorna på Kristinehamns Energiverk. Hennes stora njutning är när hon får simma ut till bojen i stugan i Klintorp.

Christer Berggren:
Lenas man, brudens ingifte farbror. Jobbar på kommunen där han är utvecklingsledare inom barnomsorgen i Kristinehamn. Även avlägsen släkting med brudgummen.

Malin Berggren:
Brudens kusin, äldsta dotter till Lena och Christer. Jobbar på Björneborgs järnverk, men har även hon en passion för att sy och läsa.

Jan Moberg:
Malins sambo. Jobbar även han på Björneborgs järnverk. Gillar bilar och skjutsade bruden i sin Saab cabriolet till brudens studentbal.

Fia Lindermo:
Kusin till bruden, Lena och Christers yngsta dotter. Jobbar inom barnomsorgen, utbildad förskollärare. När bruden föddes blev hon sur för att hon inte var kille, nu hade Fia ju ingen att spela fotboll med.

Hans Lindermo:
Fias man. Jobbar som ambulanssjukvårdare och förare (?). Är trauma utbildad i USA.
Fia och Hans har två små busfrön som inte medverkar på festen, men ni kanske såg dem i kyrkan. De heter Ludvig och Oskar.

Svea Bäck:
Brudens farfars syster. En mycket pigg och glad 85 åring som fyller 86 på julafton, som alltid sprider glädje runt sig. Svea och Folkes drömplats är stugan i Klintorp den ligger precis bredvid brudens farfars stuga, nu ägd av Bo och Lena.

Folke Bäck:
Brudens farfars systers man. Har jobbat inom psyk i Kristinehamn ute på Marieberg tillsammans med brudens farfar. Har stor passion för fiske och var under sina ungdomsår en hejare på fotboll.

Kaj Bäck:
Brudens fars kusin, Svea och Folkes son. Jobbar på Dömle konferensanläggning och McDonald's i Karlstad som allt i allo.
Har fortsatt sin fars passion för fiske och lägger om somrarna ut nät i Vänern.

Lena Bäck:
Kajs fru. Även kompis sen ungdomsåren med Marita. Jobbar på Rolls Royce. Har stor passion för skor.

Patrik Bäck:
Brudens tremänning. Studerar animation och konstnärlig gestaltning på Stenebyskolan i Dals Långed. Samma skola bruden gick under ett år efter gymnasiet.

Pontus Bäck:
Brudens tremänning. Läser Bygg på Nobelgymnasiet i karlstad. Hans stora passion är ishockey.
Bruden har tillsammans med tremänningarna spelat ett antal matcher i crocketgolf i stugorna i Klintorp.

Jan Eriksson:
Brudens fars kusin. Bor i Sandviken men har stuga i Klintorp viken där de tillbringar somrarna. Jobbade som gymnasielärare i bl.a. historia, men är numera pensionär.

Birgitta Eriksson:
Jans fru. Var även hon lärare i bl.a. svenska men är numera pensionär. Hon är mycket intresserad av släktforskning vilket hon delar med brudgummen.
Bruden har under sin uppväxt haft många trevliga släktfester ute i stugorna i Klintorp tillsammans med Erikssons.

 

VÄNNER

Anna Dahlström:
En av brudens första kompisar från utanför Kristinehamn. De träffades på Stenebyskolan i Dals Långed, sen följdes de åt till Göteborg och Fyrklöversgatan där de bodde vägg i vägg i varsin lägenhet. Hon presenterade bruden och brudgummen för varandra och är därmed en av de skyldiga till detta bröllop! Tack för det.
Designer utbildad vid Umeå Designhögskola. Även hon från Kiruna precis som Erik.

Annika Pudas:
Från Kiruna. Studerar i Umeå. Sedan många år sambo med Kenneth Hansson Thorneus. Hon och brudgummens syster (Anna Kuoksu) gick i samma klass under att par år.

Eva Erwander:
Bruden träffade även henne på Stenebyskolan, där Johanna, Anna, Nina (tyvärr inte närvarande) och Eva utgjorde en ihopsvetsad grupp under Steneby året.
Kommer ursprungligen från Lund och bor numer i Göteborg. Är utbildad designer vid HDK i Göteborg.

Caroline Stark:
Bruden lärde känna Caroline i gymnasiet då de gick i samma klass. En rolig och galen festkompis. Hon kommer från Kristinehamns förort Björneborg. Hon är genusvetare och bor i Stockholm. Johannas bed and breakfast i Stockholm.

Fredrik Sjöberg:
Sambo med Lottie Norén. Han är en glad f.d. Luleåbo och kock (är född i Gällivare exakt 355 dagar efter brudgummen) med starkt tornedalskt påbrå. Jobbar som svetsare i goa Göteborg och är kvällens värd.
Hans mor är dubbel femtekusin till brudgummen.

Gustaf Görfelt:
Från Mönsterås. Han och brudgummen träffades i Stockholm 1993, då de båda vann Dagens nyheters nutidsorientering. Ganska exakt tio år senare sammanfördes de av en slump genom gemensamma intressen... Arbetar som Journalist på Kungsbackaposten och bor i Göteborg.

Ivan Hermansson:
Svetsare, musiker och ekonomihistoriker från Falkenberg. Lärde känna brudgummen genom en klan av Kirunabor, som för ett par år sedan var bosatt i Göteborg. De har tidigare spelat i samma band, och bor numera nästan nästgårds med brudfolket i Göteborg. Sambo med Jenni Lehto.

Jenni Lehto:
Från Kiruna/Kolari. Studerar till biolog (brudgummen kan inte komma ihåg exakt vad för sorts biolog, trots att han har fått det förklarat för sig flera gånger). Sambo med Ivan Hermansson.
Säkerligen avlägset släkt med brudgummen och alla andra närvarande tornedalingar.

Karin Eriksby:
En av de fyra musketörerna. Kommer från Rudskoga utanför Kristinehamn och var därför den första i brudens bekantskapskrets med egen lägenhet i Kristinehamn, där bruden och hennes vänner hängde mestadels av tiden i gymnasiet. Det var där häxbrygderna tillverkades och den bakade potatisen inmundigades.
Även hon nyutexaminerad socionom. Hon väntar på sin stora kärlek från Peru som väntas komma inom en snar framtid.

Kalle Magnusson:
Är från början från Landvetter. Han driver på sidan av sitt arbete ett skivbolag.
Bor med Kerstin i Malmö.

Karin Fyhr:
Även kallad führern. Från början brudens men numera även brudgummens kompis. Kommer ursprungligen från Kristinehamns förort Björneborg, bodde ett tag "granne" i Hjällbo med brudparet men är numera stationerad i Kiruna. Hon jobbar som svetsare. Både hon och hennes hund Moa är saknade av alla som är kvar i Göteborg.

Kenneth Hansson Thorneus:
Från Kiruna/Jukkasjärvi. Brudgummen och Kenneth lärde känna varandra under gymnasietiden och umgicks mycket intensivt under en period, då de båda bodde på krypavstånd från varandra i Jukkasjärvi. Bor i Umeå, studerar till lärare och är aktiv musiker sedan många år. Sambo med Annika Pudas.
Kenneth är fjärdekusin till brudgummens farmor. Robert Sammelin är femtekusin till Kenneths far.

Kerstin Lönnhag:
Bruden träffade kerstin genom Louise Boström på gymnasiet, tillsammans med Karin Eriksby utgjorde vi de fyra musketörerna, festivaler, häxbrygder och bakad potatis. Kerstin är en egensinnig snart färdig landskapsarkitekt med stor kärlek till katter och té. Bor med Kalle Magnusson i Malmö.De är tillsammans kvällens DJ's.

Kjell Emanuelsson:
Från Kiruna/Vyöni. Lärde känna brudgummen under gymnasietiden. Arbetar som designer på ett spelföretag (Starbreeze i Uppsala)... Ingen kan som han frammana monster och kaniner ur sin rika fantasi. Tecknar på fritiden serier tillsammans med Robert Sammelin.
Mycket avlägset släkt med brudgummen.

Lilla Leo:
Son till Ivan och Jenni - ungefär 1/2 år gammal.

Lottie Norén:
Bruden och Lottie träffades som nyglada singlar på gymnasiet och har tillsammans kämpat i feminismens tecken. Har gått tillsammans med brudgummen på socionomutbildningen i Göteborg, och är nu utexaminerad socionom.
Kvällens värdinna.

Louise Boström:
Anmodern till de fyra musketörerna. Träffade bruden under det mycket galna konfirmationslägret sommaren till nian. En dansant dam med en förkärlek för pussel och färgen blå.
Nyutexaminerad lärare. Bor i Linköping tillsammans med Tomas Lundström.

My Lierud:
Barndomsvän med bruden, de var oskiljbara. De målade cyklar med vatten och lekte affär med saft.
Ingenjör med inriktning väg och vatten, jobbar just nu i Oslo.

Tomas Lundström:
Sambo med Louise. Civilingenjör, utbildad vid Linköpings universitet.